Brut IPA
Stredne vysoká až intenzívna priamočiara chmeľová arómami. Moderné americké a novosvetské chmeľové odrody poskytujú širokú škálu možných vlastností, ako je tropické ovocie, kôstkové ovocie, citrusové alebo biele hrozno, ale nie trávnaté, rastlinné alebo bylinné. Slad je jemný, neutrálny a na pozadí, ale nikdy nie karamelový alebo prehnane sladký. Ľahké, čisté alkoholové tóny sú voliteľné. Veľmi čistý charakter fermentácie, nemala by byť kvasnicová.
Veľmi bledá farba, od veľmi svetlej slamenej po veľmi svetlo zlatú. Krištáľovo číre, ale nádych zahmlenia je prijateľný. Vysoká až veľmi vysoká karbonizácia dáva masívnu, skalnatú, vlnitú, bielu penu s pevnými a trvácnymi bublinkami.
Vysoká až výrazná chmeľová chuť, rovnako ako pri aróme. Nízky, ba až neutrálny sladový charakter, v rovnováhe s chmeľovou zložkou. Bez výrazných sladových chutí, bez karamelu. Vnímaná horkosť je nízka až veľmi nízka v dôsledku suchosti a veľmi vysokej karbonizácie. Neutrálny až mierne ovocný fermentačný profil. Žiadny diacetyl. Suchý až veľmi suchý záver so sviežou, chmeľovou dochuťou a čistou horkosťou.
Ľahké až veľmi ľahké telo s vysokým až šumivým sýtením pripomínajúcim šumivé biele víno. Žiadna horká, drsná, chmeľová štipľavosť. Alkohol môže byť prítomný, ale nikdy by nemal byť ostrý alebo hrejivý.
Charakteristickými ingredienciami sú plzenské alebo veľmi svetlé slady. Bez Crystal sladov alebo laktózy. Enzýmy, ako je glukoamyláza (pri nesprávnom použití môžu pridané enzýmy spôsobiť diacetyl, čo je vždy chyba). Vysoko aromatický chmeľ s vysokým obsahom olejov, moderný americký alebo novosvetský chmeľ použitý do neskorého chmelenia, alebo po vare do vírivky, aby sa zdôraznila chmeľová vôňa a chuť a aby sa minimalizovala horkosť. Neutrálne kvasinky.
Menej sladovej chuti, horkosti a farby ako americká IPA, oveľa suchšia a viac sýtená. Chuťovo ako za studena chmelené American IPA. Podobná vôňa a chuť ako Hazy IPA, ale bez sladkosti a s oveľa menším zákalom. Veľmi svetlé, vysoko sýtené a suché ako belgický Golden Strong Ale, ale nie také silné a bez belgického kvasnicového charakteru.
IBU: 20 - 30
SRM: 2 - 4
ABV.: 6 % - 7.5 %