14.02.2022 23:45 | adrik & bobo
V Hniezdnom, v destilérii Nestville sa rozhodli navariť "silné pivo ležiackeho typu s výraznou sladovo - chlebovou chuťou a pridaných sliviek. Pivo má znamenitú chuť po zrení v sude po starospišskej slivovici."
Björn je názov Imperial Baltic Porter Rum Barrel Aged laskominy s obsahom alkoholu 12 %. A to ja môžem!
01.12.2021 11:00 | adrik & bobo
Otázka za milión. Čo má spoločné Chorvátsko s Estónskom?
Napríklad tento American Strong Ale, ktorý ešte zrel osem mesiacov v sudoch po Bourbone.
Podelím sa tu s vami ešte o jeden vysokopercentný dezertík, ktorý som ešte dostal k narodeninám od R+R (veľmi pekne za neho ďakujem!). Ide o 13 % Imperial Stout, ktorý si ešte chvíľku poležal v sude od americkej whiskey.
Rumbullion! je názov Foreign Extra Stoutu od pražských kočovníkov Four Elements Brewery, ktorý ležal dva mesiace na dubovom dreve s výberovým karibským rumom Ableforth´s Rumbullion Chilli and Chocolate, do ktorého ešte boli pridané papričky Chipotle a Jalapeno.
Spojením síl Švédov Dugges Bryggeri a šialených Poliakov Deer Bear vyšiel tento vysokoalkoholový Imperial Stout, ktorý zrel v sudoch od Portského. Budem sa musieť po pivách od Švédov ešte poobzerať. Veruže majú čo ponúknúť ...
V rámci projektu Barrel Kick maďarskí šialení vedci experimentujú s ťažkotonážnymi pivami, ktoré ležia v sudoch po rôznych dobrotách. Konkrétne tento Barrel Aged Mexican Hot Chocolate Imperial Stout (Generator stylów piwnych funguje!) s čili papričkami a škoricou ležal v sude od tequily. Viktor, vďaka za túto srandu!
Pri turistikovaní nočnou Ostravou som narazil aj na tento Bourbon Barrel Aged Imperial / Amber Czech Lager. Na internete som našiel zmienku iba o "čistej" verzii - chcel som vedieť, v akej lakocinke to ležalo. Etiketa je teda z "pôvodného" piva (to z neho nevytiahol ani desatiné % alkoholu?) a na nej len nálepka Bourbon Barrel Aged. To je všetko.