Pivné pohľady: Hajlander
19.11.2024 22:50 | adrik & boboTmavý špeciál z Donovalského pivovaru, ktorý bol vyrobený metódou vrchného kvasenia, varený zo siedmich druhov sladu. Je jedinečný!
Tmavý špeciál z Donovalského pivovaru, ktorý bol vyrobený metódou vrchného kvasenia, varený zo siedmich druhov sladu. Je jedinečný!
"Chlieb je základ všetkého" ako hovorievali staré mamy. Chlieb je Stout z ľvovského pivovaru Pravda Beer Theatre, za ktorý ďakujem Jacovi, prekvasený belgickými kvasinkami a ktorý je benefičný pre pekáreň GoodBread, v ktorej pracujú ľudia s mentálnym postihnutím, z ktorej idú tisíce chlebov denne a posiela ich na okupované územia ako aj na front k ukrajinským obrancom.
Stout z Pivovaru General s názvom Stout.
Stout z poľského pivovaru Odra Barrels s názvom Stout.
Po dlhom čase sme prevetrali aj novinky od pivovaru Herrenwald nachádzajúceho sa len 10 kilometrov od Košíc.
Šokujúce odhalenie hneď na úvod: Brno mám radšej ako Prahu.
Cieľom výletu nebolo absolvovať čo najviac zastávok, ale skontrolovať po takmer troch rokoch tie obľúbené.
Na pivovarnícku mapu pribudol pivovar Maravar koncom roku 2019. V obci Liptovský Trnovec pri vodnej nádrži Liptovská Mara nájdete okrem pivovaru aj pivný wellness. Vzali sme do parády celú ich doterajšiu produkciu.
Dnes sa pozrieme na tretie a zároveň posledné pivo z Temného packu od zivepivo.sk, a to na Irish Stout v podaní Jabloneckého pivovaru Volt, od ktorého už mám čo - to poskúšané.
Po dlhšom čase som sa v rámci akcie "ready for craft" (nechce sa mi dávať ešte ďalšie úvodzovky) v obchodnej sieti Lidl zásobil niekoľkými pivami. Okrem belgickej krabičky (kufrík classic ales som z minulých skúseností našťastie odignoroval) som do košíka hodil aj tento stout v priesvitnej fľaši (?!), od ktorého som nemal žiadne očakávania. A takto nejako to dopadlo:
A do tretice z pivovaru U Ábela z bratislavskej časti Rača. Cigorka je po račansky káva a má byť "Jedinečná kombinácia štandardných a pražených sladov dodávajú pivu typicky suchý dozvuk kombinovaný s opečenou resp. dymovou chuťou."