Pivná turistika

Tripel

IBUs: 20 - 40
SRM: 4.5 - 7
ABV: 7.5 - 9.5 %

Návšteva De Koningshoeven brewery (La Trappe) (z archívu)

02.08.2020 22:54 | adrik

Oficiálne označenie trapistické pivo sa zaviedlo Medzinárodnou asociáciou trapistov (International Trappist Association) v roku 1997. Dovtedy sa všetky pivá varené v kláštoroch označovali jednoducho "abbye beers" (Bières d'Abbaye alebo Abdijbier). V súčasnosti varí trapistické pivo až 14 kláštorných pivovarov. Šesť v Belgicku, dva v Holandsku a po jednom vo Francúzsku, Rakúsku, USA a najnovšie aj v Taliansku, Španielsku a Anglicku. Označenie Authentic Trappist Product má iba dvanásť z nich. Prečo? Musia spĺňať tieto tri kritériá:
1. Všetky suroviny na výrobu musia byť vyrobené alebo vypestované v bezprostrednom okolí opátstva.
2. Výroba sa musí realizovať pod dohľadom mníchov alebo mníšok.
3. Pivovar nemá slúžiť ako ziskový podnik. Zisky by mali byť určené pre potreby kláštora, charitatívnu prácu alebo pomoc ľuďom v núdzi.

#Belgian Blond Ale #Witbier #Dubbel #Dunkles Bock #Belgian Dark Strong Ale #Tripel #Quadrupel #Bierbrouwerij de Koningshoeven - La Trappe Trappist