Craftbeer bar & bottle shop Solniční
28.10.2025 23:01 | adrik
Najlepší výber pív v Brne? Craftbeer bar & bottle shop na Solniční.
Najlepší výber pív v Brne? Craftbeer bar & bottle shop na Solniční.
Dva zeleninové kyseláče zo Stupavaru: kapustový a cviklový.
Paradajok v pive nikdy nie je dosť! Dokonca ani v pivnom prevedení ikonickej španielskej studenej polievky Gazpacho. Od koho iného ako od Zichovca.
V pivnom svete je veľa priestoru na šialenstvá. Jednou z takýchto extravagancií na hranici piva a kulinárstva je aj toto Gose, spoločne navarené českým Zichovcom a maďarským pivovarom B BOP inšpirované maďarskou kuchyňou. Nájdeš v ňom veľa paradajkovej passaty, cibule, papriky, mrkvy a predovšetkým autentické korenie na guláš - maďarskú papriku, estragón, rascu, bobkový list, peper a nové korenie.
Tak trošku po "sezóne" tekvicová IPA z bratislavského pivovaru General.
Bloody Mary sme od Zichovca nestihli, respektívne po kúpe zistili, že v zložení Worcestrova omáčka obsahuje ryby, takže sme ho posunili ďalej (a to som bol ešte kúpiť aj stopkový zeler :D). "Náhrada" prišla v podobe ďalšieho paradajkového šialenstva - silné Gose s paradajkovou talianskou passatou a bazalkou.
Po sezóne, ale aj tak tu mám dve rôzne verzie tekvicových pív od Poliakov AleBrowar.
Patrí pivo k pizzi? A pizza do piva?
Vroclavský pivovar Stu Mostów s jeho alter egom Salamander pridali do Milkshake IPY kúsky pečenej tekvice, korenia a vanilkové struky, aby to celé ešte poistili praženými kávovými zrnami od miestneho pražiča.
Tekvicové pivá sú už každoročnou súčasťou jesennej sezóny aj na Slovensku. Dobré tekvicové pivo nerobí ani tak pivný základ (o tom inokedy) alebo množstvo tekvice, ktorá len tak medzi nami veľmi aromatická nie je, ale korenie. Zo všetkých tohtoročných tekvičákov, ktoré som už stihol ochutnať, zatiaľ vyhral plzenský Raven. Zatiaľ.